Nuevo espectáculo en el Teatro Micalet

Nuevo espectáculo en el Teatro Micalet valencia

El Teatre Micalet estrena el dijous 31 de maig LIGEROS DE EQUIPAJE, un espectacle sobre la memòria històrica i contra l’oblit que romandra en cartell fins al diumenge 3 de juny, en 5 úniques funcions. El muntatge arriba a València avalat pels premis i el reconeixement de la crítica i el públic.

A Ligeros de equipaje, dos actors, interpretats per Javier Garcia i Pedro Rebollo representen quasi 50 personatges. Amb una cuidada posada en escena i els recursos més innovadors en vídeo i il·luminació, l’espectacle pretén, amb una història de ficció creada amb multitud de cròniques i testimonis reals, recuperar la verdadera història de centenars de mils de persones. Una història quasi oblidada, perduda en el temps.

En 1939 quasi mig milió de persones creuaren, a través dels Pirineus, la frontera francesa. La majoria anaven a peu. El sud de França no es va preparar per a una “invasió” d’eixa magnitud. Ni ho esperaven ni van ser capaços de previndre-ho. Els espanyols van ser desposseïts de tot en la frontera. Molts no tornaren mai. Alguns van morir de fred, altres pels bombardejos o en els camps de concentració francesos.

Nuevo espectáculo en el Teatro Micalet valencia

Ligeros de equipaje no és una obra sobre la guerra civil, sinó un treball que tracta sobre l’oblit, el passat, l’absència, la mort, la vida… i de l’home, capaç d’allò millor i del pitjor.

Premi Millor Espectacle de Sala. Fira de Teatre de Castella i Lleó. 2014

Candidat a la Millor Direcció. Premis MAX 2015

Espectacle recomanat per Red Española de Teatros Públicos 2014

La crítica ha dit:

“Emocionant i profund treball d’interpretació (…) La senzilla posada en escena compleix amb la norma “menys és més” i permet que els dos protagonistes ens porten de la mà a conéixer cada història, cada ferida, cada conseqüència de l’exili”. Loli Cerezo. B-Side Magazine

“Felicitat, FE-LI-CI-TATS. El públic ens vam mantindre muts davant l’escena de la realitat i la realitat de les escenes (…) Va arribar a la platea amb tota la nuesa emocional”. Ana Jarque. Revista ARTEZ

“Molt bona i molt aconseguida funció” Nunci de León. De Bolos

LIGEROS DE EQUIPAJE al Teatre Micalet del 31 de maig al 3 de juny
Dijous i divendres a les 20.30h
Dissabte i diumenge a les 20h

Subir